Nemzeti cucc

Gyakran ismételt kérdések

GYIK

Hol tudom megtekinteni az aukció tárgyait ?

A gépeket a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 18 majorban található gépjavító telephelyén lehet megtekinteni minden pénteken 8-12 óra között. 

A lovak megtekintését egyeztetni kell Fekete Krisztina lótenyésztési vezetővel.

A gépekkel kapcsolatban bővebb információval vagy gépek megtekintésében Veres Szilárd osztályvezető tud segíteni a 20/ 250 1105-as telefonszámon.

Mivel használt eszközökről van szó és az oldalon található adatok csupán tájékoztató jellegűek, javasoljuk, hogy licitálás előtt nézze meg őket.

Mikor kell elutalnom a kauciót ?

Kauciót a licitálás után el kell utalni, mert az aukció lezárásának pillanatában ellenőrzésre kerül, hogy a számlánkon van-e a kaució. A kaució nélkül licitáló felhasználók kizárásra kerülnek, mert megszegték az Általános Szerződési Feltételt.

Kit kereshetek, ha problémám vagy kérdésem van ?

Ha technikai jellegű a probléma, akkor Turcsán István Informatikai osztályvezetőt lehet keresni a 68 / 566-513-as telefonszámon vagy 30 / 253-0403 mobilszámon.

Ha az eszközökkel kapcsolatban van kérdés, akkor Veres Szilárd Műszaki osztályvezetőt kell keresni a +36 20 250 1105 -as telefonszámon.

Amennyiben lovakkal kapcsolatos a kérdés akkor Fekete Krisztina lótenyésztési vezetőt kell keresni a +36 20 265 8595 telefonszámon.

Kit keressen, aki megnyeri az aukciót ?

Ügyintézés menete gépek esetében :
Az aukció lezárása után az Informatikai osztály kiállít egy jegyzőkönyvet az aukcióról, amely tartalmazza a szerződéskötéshez szükséges adatokat és ezt megküldi a Műszaki igazgatóságnak, ahol felveszik a nyertes licitálóval a kapcsolatot, A szerződés adatai alapján elkészítik a számlát, amelyet átutalással kell teljesíteni az OTP-nél vezetett 11733003-21355824 számlaszámra.

Ha kérdés van a folyamattal kapcsolatban Pozsonyi István gépjármű előadóval a +36 30 5233515 telefonszámon tudják felvenni a kapcsolatot

Ügyintézés menete állatok esetében :
Az aukció lezárása után az Informatikai osztály kiállít egy jegyzőkönyvet az aukcióról, amely tartalmazza a szerződéskötéshez szükséges adatokat és ezt megküldi a Állattenyésztési igazgatóságnak, ahol ez alapján elkészítik a szerződést. Itt kell időpontot egyeztetni Fekete Krisztina lótenyésztési vezetővel a +36 20 265 8595 telefonszámon, majd a szerződéskötés után az OTP-nél vezetett 11733003-21355824 számlaszámra kell utalni a vételárat.

Ha valaki banki átutalással szeretne fizetni, akkor érdemes tudni, hogy van néhány óra átfutási idő, tehát érdemes a tényleges szerződéskötés előtt elutalni a gyorsabb ügyintézés érdekében és a megjegyzés mezőbe írja bele az aukció számát.

A pénzügyi teljesítés után az adásvételi szerződéssel és a pénztár igazolásával lehet átvenni a megnyert aukció tárgyát.

Törölhető-e egy aukció ?

Igen. Ha értesítés érkezik, hogy az aukció hibás adatot tartalmaz vagy nem egyértelműek/megtévesztőek az abban leírtak, akkor az ÁSZF szerint az aukció lezárása előtt értesítés nélkül törölhető az aukció. Ha az aukció lezárásra kerül, akkor már nem.

Ezért fontos, hogy ha valami nem egyértelmű kérdezzenek a felhasználók, ha hibát észlelnek a kiírásban jelezzenek, licitálás előtt jöjjenek el és nézzék meg az eladásra kívánt eszközöket, mert az aukció lezárása után már nem lehet mit tenni.

Kinek szóljak, ha észreveszem, hogy egy aukció hibás vagy megtévesztő adatokat tartalmaz? 

Az informatikai osztály üzemelteti az aukciós felületet, munkaidőben az informatikai osztályvetetőt lehet keresni a 68 / 566-513-as telefonszámon vagy 30 / 253-0403 mobilszámon.
Azonban javasoljuk, hogy küldjenek elektronikus levelet az informatika@mezohegyesbirtok.hu címre.

Honnan tudom, hogy biztosan én nyertem meg az aukciót ?

Az aukció végéhez közeledve általában a licitálások száma jelentősen megemelkedik, ha az aukció lejárta előtti 5 percben újabb licit érkezik, akkor az automatikusan kitolja az aukció végét, ha újabb licit jön, az ismét kitolja egészen addig, míg az 5 perc le nem telik licit nélkül.

FONTOS ! Az aukciós oldal JAVA kódokat használ, ezért bizonyos komponensek (reklám blokkolók, speciális biztonsági szoftverek,) módosíthatják a működését. Például nem tud lefutni a oldal frissítő java szkript, ezért nem látjuk, hogy mások ránk licitáltak, csak akkor ha figyeljük az e-mail fiókunkat..

Ilyenkor nagyon fontos, hogy gyakran frissítsük az oldalt a bal felső sarokban lévő magába visszaforduló nyíl segítségével vagy a ZÖLD FRISSÍTŐ gomb segítségével és ha van lehetőség figyeljük az e-mail fiókunkat is, mert a rendszer azonnal küldi az értesítést, ha túllicitáltak minket.

Ne bizzunk vakon a böngészőnkben, mert az le is fagyhat, megszakadhat az internetkapcsolat, vagy más technikai hiba is történhet a gépünkkel, tehát legalább a frissítéssel győződjuk meg róla, hogy működik a böngésző ablak és lezárult az aukció és valóban mi vagyunk az aukció nyertese.

Használja a zöld "FRISSÍTÉS" gombot aukció közben is !

Mennyi időm van elszállítani a megnyert eszközt?

Alap esetben a számla kiállításától számított 8 nap, amely kérés esetén 15 napra módosítható, ha 15 nap elteltével sem szállítja el az eszközt a nyertes, akkor az aukció érvénytelenné nyilvánítható és az eszköz újra aukcióra kiírható.